תפריט האתר

מסעדות מומלצות בחיפה והצפון

אני זוכרת שההורים שלי היו לוקחים אותי לצפון לטייל בשבתות ואם הם רצו להשתגע אז אפילו היינו נוסעים לשבוע שלם בחופשת הקיץ, שוכרים צימר באחד הקיבוצים באזור ומטיילים. אוכל אף פעם לא עניין אותי יותר מדי בתור ילדה. והנה גדלתי והחלטתי לנסוע לצפון ולחוות חוויה קולינרית בנוף מעורר תדהמה, את הטיול הקולינרי שלי החלטתי להתחיל בנקודה הצפונית ביותר בארץ – מטולה.

טעימה קטנה בחיפה

חיפה לא נופלת מהקסם שקיים בצפון ומכילה בתוכה מספר לא מבוטל של מסעדות מומלצות בחיפה. לפני שנדבר על שלל המסעדות בחיפה, אי אפשר להתעלם מהקניון בחיפה שממוקם באופן מושלם על צירי התנועה המרכזיים, קניון הסינמול, אשר עבר מהפכה לאחרונה ומקנה בילוי נהדר לכם ולמשפחתכם, גם בו תוכל למצוא מגוון ענק של בתי קפה ומסעדות בחיפה (כמה מותגים מוכרים כמו צ’וקה, חומוס אבו גוש, פרנג’ליקו ואפילו הבלאק).

shutterstock_334059899-1

 מחוץ לקניון נוכל למצוא מספר מסעדות מומלצות בחיפה שאף מופיעות באתר טו איט. למידע נוסף על מסעדות מומלצות בחיפה הקליקו על הקישור הזה.

בחיפה שוררת אווירה של דו קיום ודבר זה בא לידי ביטוי גם במסעדות ובאוכל, למשל בשדרות בן גוריון תוכלו למצוא את מסעדת 'פטוש', שממוקמת בבית בסגנון ערבי עתיק, עם גינה מטופחת, עצי זית פינות רביצה ונוף שמשקיף לגנים הבאהיים. המסעדה מציעה תפריט ערבי חדשני וישן יחדיו. כיאה לניגוד הקיים בעיר, אם תתנו קפיצה לנמל 24 תוכלו למצוא מסעדה שמעוצבת כ'פיאצה איטלקית', בעלת רצפה וחלונות עתיקים שהובאו מבתים ישנים בטוסקנה, שף המסעדה, רן, למד בליון שבצרפת ועבד במסעדת שני כוכבי משלן, המנות שהוא מכין מעניינות ומקוריות וחוויה לכל חך.

"הקוקיה"

הקוקיה אשר ממוקמת בכניסה לקיבוץ דפנה, ואיך לא גם כאן נכלל נוף משוגע. מהמסעדה נוכל לקבל זווית מושלמת של פסגת החרמון שמסביבנו הכל ירוק. אבל לרגע נשים שניה את הנוף בצד, הקוקיה קיימת מ2008 לבעלים של המסעדה יש ותק וידע עשיר בתחום המסעדנות והם הגיעו לקיבוץ דפנה כדי להגשים חלום ולפתוח מסעדה בלב הקיבוץ בסביבה פסטורלית. לאחר הצצה זריזה בתפריט, ראיתי שקיים בו הכל. ארוחות בוקר גדושות, כריכים טעימים, וכמו שהבטחתי מנות גם לטבעוניים: אורז ללא גלוטן והמבורגר טבעוני.

shutterstock_12865042-1

משאית פיצה ובירה

הרמתי את היד וקראתי למלצרית כדי להזמין עד שנחו עיני על משאית שעמדה מחוץ למסעדה, הסתקרנתי נורא ושאלתי את המלצרית, היא ענתה בחיוך “זאת המשאית פיצה החדשה שלנו”, הייתי מוכת תדהמה ורצתי החוצה לברר במה מדובר, וזה מה שגיליתי; במשאית מוגשות פיצות גורמה שנאפות בתנור  לבנים איטלקי, הפיצה עשויה מקמח איטלקי “קפוטו” עגבניות תמר איטלקיות ומוצרלה טרייה של מחלבות גד. הפיצה במראה ובטעם מזכירה ישר את דרום איטליה, וכמובן שאי אפשר לאכול את הפיצה ולהשאר צמאים, המשאית מציעה גם בירה מחבית “בזלת” – עוד ייצוג מרמת הגולן, בזלת היא בירת בוטיק של מבשלה ברמת הגולן. המשאית ממוקמת גם היא בכניסה לקיבוץ ומעוטרת בציורים קיר של הצייר יונתן גל. מיותר לציין, אבל אעשה זאת בכל זאת שכל המנות שמוגשות בקוקיה טריות ומוכנות במקום הן כולן עשויות מחומרי גלם איכותיים ובעיקר טעימות.

השירות מצוין וביתי, המחירים לגיטימים לכל כיס. אבל בינינו, מי יכול לסרב לחוויה אותנטית כזו של פיצה איכותיית שמוגשת מתוך משאית בליווי בירה צוננת וטעימה? מיד לפני שנסיים החלטתי לעבור רגע במרגליות, גם כאן אשתדל לשים את עניין הנוף בצד ולתת לעצמי חוויה של אוכל אחר ויין משובח.

פונדק היינן ביער

מקום זה ממוקמם בכניסה לקיבוץ מרגליות ומאפשר לנו חוויה כפולה, קולינרית בשילוב עם נופים מדהימים, המסעדה היא מסעדה שמגישה אוכל פרסי אותנטי בעל ריחות וטעמים משכרים. המסעדה צופה על כל עמק החולה והשילוב של הנוף וקמין העץ נותן תחושה של חמימות רבה. אם אתם רוצים לנסות לראשונה או לחוות שוב את טעם המטבח הפרסי – זה המקום בשבילכם. במיוחד אם משולב עם זה יין טוב שנבצר ומיוצר במקום. השירות הוא אישי ונהדר ולא רק של הצוות אלא גם של המארח ובעל המסעדה יורם. – מומלץ

החלטתי לא לסיים את המסע הקולינרי שלי ובחרתי יעד נוסף;

"הטחנה

במטולה קיימת מסעדת בשרים במשך 13 שנה, “הטחנה", זו מסעדת בשרים כפרית, שמעוצבת בסגנון המערב הפרוע ומכניסה אותך מיד לאווירה של מסעדת בוקרים במאה ה-19. אי אפשר להתעלם מהעיצוב הייחודי של “הטחנה” – משער העץ העצום בכניסה ועד לחלל המסעדה שבנוי כולו מעץ. הבשר שולט במסעדה, התפריט עשיר במנות בשר בשלל סוגים, הבשר גודל בעדר פרטי ומבוקר ברמת הגולן ואף נשחט ע”י וטרינר, אם כבר בשר אז לפחות שיהיה הומני, לא? ייחודיות זו מבטיחה לנו טריות גבוהה במנות שיוגשו לנו, בין היתר הבשר עובר תהליך עישון ארוך וברמה גבוהה. חשוב להזכיר שגם מי שלא חובב בשר יוכל למצוא מענה שווה בתפריט.

shutterstock_83154073-1

השרות נהדר, הקולינריה מעולה.

“הטחנה” היא נקודת ציון שכל אוהב בשר מושבע חייב להגיע אליו לפחות פעם אחת בחייו. אני אהבתי.

המסעדה פתוחה בשבת, קיימת אופציה לישיבה בחוץ לימים נעימים יותר וכמובן גישה לנכים. טוב זה ידוע שהעולם מתחיל להשתנות ולא כולם כבר חפצים באכילת בשר, אבל אל חשש, גם לטבעוניים או צמחוניים שביניכם נוכל למצוא מסעדה מתאימה, החלטתי לחזור אחורה ולנסוע לקיבוץ דפנה.

ומה שנותר לכם בעצם זה להכנס לאוטו ולנסוע, ההנאה מובטחת.

לכתבות מגזין נוספות של קניון סינמול, היכנסו לכאן

שתפו: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone
נועה מלמד

קוראים לי נועה מלמד ואני אוהבת לקרוא והמון, כרגע אני סטודנטית לתקשורת וחולמת יום אחד להיות עיתונאית. ביום יום אני מחוברת באינפוזיה ל mako, saloona , instagram ו pinterest ובלילות אני אוהבת לצאת אבל בעיקר לצפות בטלוויזיה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *